Muziekinstrumenten en accessoires

Op mijn zoektocht naar apparaten met knopjes en lampjes kom ik ook wel eens wat muziekinstrumenten en toebehoren tegen. Spelen kan ik niet maar openschroeven is geen probleem. En soms werkt het daaarna!

Het gaat vooral om synthesizers/keyboards, gitaareffecten, mengpanelen, PA-spul, (gitaar)versterkers en af en toe een microfoon. Verzenden van de kleine spullen is geen probleem, maar zoals altijd heeft ophalen en uitproberen de voorkeur. Belangstelling? Stuur een mailtje naar thesweetspotaudio@mail.com. ‘Gewone’ huiskameraudio is >>hier<< te vinden.



In nette (mist twee schuifknopjes), goedwerkende staat: Vintage (1987) Casio HT 3000 synthesizer (is gelijk aan de Höhner KS-61). Komt inclusief losse voeding, stand en Casio RAM-kaart RA-100 (deze heeft een beschadiging aan de behuizing maar LIJKT te werken).

Dit is een polyfone synth gebaseerd op Spectrum Dynamic Synthesis. Hierbij creëert de synth een golfvorm (32 verschillende zijn beschikbaar) en gooit hem door een analoog VCF filter.
Er is veel mogelijk, maar het programmeren is niet het meest gebruikersvriendelijke punt van deze synth. De gebruiksaanwijzing en de Service Manual zijn aanwezig als PDF.
Behalve als synthesizer kun je de HT 3000 ook als ‘gewoon’ keyboard gebruiken: drumcomputer (gelijk aan de Casio RZ-1 8-bits) is ingebouwd, net als auto-begeleiding en ingebouwde luidsprekers. Verder is deze machine voorzien van midi en aansluitingen voor pedalen.

Ruilen voor audio-apparatuur met ruwweg de gelijke waarde is een optie. Deze HT 3000 is schoon, alle toetsen werken, het display werkt, de potmeters kraken niet en het batterijvak is schoon.

Prijs: 100 euro.


In nieuwstaat: Sennheiser MD-42 dynamische microfoon. Bijzonder robuuste omnidirectionele reportage microfoon die geschikt is voor het zwaardere werk, zoals in een live- of broadcast omgeving. De microfoon heeft niet of nauwelijks last van hand- en wind-geluiden. Aansluiting is 3-pins XLR. Nog steeds nieuw te koop 199 euro.

Prijs: 100 euro.

Specificaties:

  • Frequentiebereik: 40 – 18 000 Hz
  • Oppikpatroon: omni-directioneel
  • Gevoeligheid in vrij veld, geen belasting (1 kHz): 2,0 mV/Pa
  • Nominale impedantie: 350 Ω
  • Min. afsluitimpedantie: 1000 Ω
  • Afmetingen: 49 x 250 mm
  • Gewicht: 360 gram


K&M (König en Meyer) microfoonstandaard + microfoonhouder. Oerdegelijke metalen, inklapbare standaard. In hoogte verstelbaar van 90 – 160 cm. Arm heeft een lengte van 90 cm. Heeft wat gebruikssporen (en stof. Als je hem koopt maak ik hem schoon. Beloofd.) maar alle schroeven en klemmen werken zoals het hoort. Geen ultralichte uitvoering, maar als-ie staat, dan staat-ie.

Prijs: 25 euro.